do-usa header

Jan Nijenhuis

Bijna Mr Usa, gezien het aantal staten die Jan bezocht heeft. Nu nog maar 3 te gaan en de lijst is compleet. Op een Harley Davidson heeft Jan de meeste staten bezocht, maar ook per auto en camper. Het Amerikaanse landschap is uniek, uitgestrekt en fotogeniek.

Jolanda Harbers

Een van de favoriete bestemmingen van Jolanda is Amerika. De veelzijdigheid van het land is ongekend. Hoe verschillend en uniek zijn Florida, Western Usa, New York of de `Southern` staten met de plaatsen Nashville,Memphis en New Orleans. Vraag het Jolanda, ze heeft ze allemaal gezien.

Emile de Reijke

Emile is gek op reizen. Inmiddels vader van 2 kleine kids, dus weet als geen ander hoe het is om met kinderen te reizen. De high-lights van West Amerika heeft hij gezien. Zijn tip: fietsen over de Golden Gate Bridge.

Haydee Steenstra Toussaint‏

Haydee heeft gewoond en gewerkt in Los Angeles. Het land, de mensen en hun gewoontes zijn haar bekend. Voor Haydee is Amerika het beloofde land.

telefoon 0346 261207

Basketball

<<Terug

basketballNet als met baseball staat het Nederlandse basketball in geen verhouding tot de NBA in de Verenigde Staten. Naast Baseball en American Football is Basketball één van de zeer grote sporten.

Alle clubs die uitkomen in de NBA (National Basketball Association) behoren allemaal tot de wereldtop en beschikken over de allerbeste spelers. De budgetten liggen tientallen malen hoger vergeleken met in Nederland.
De grootste clubs zoals de NY Knicks, de LA Lakers, Miami Heat en de San Antonio Spurs beschikken over wereldtopspelers. Carmelo Anthony van NY, Lebron James van Miami Heat, en Kobe Bryant van de Lakers scoren tegen de 30 punten per wedstrijd.
De 30 grootste clubs trekken zonder uitzondering meer dan 15.000 toeschouwers per wedstrijd, de top 10 vaak meer dan 20.000.
De sfeer tijdens een basketballwedstrijd is erg opzwepend. Door gebruik te maken van beeld en geluid worden de toeschouwers vanaf een half uur voor de wedstrijd continue beziggehouden. Er wordt fanatiek afgeteld, ge-yelld, en de spelers worden spectaculair voorgesteld. Ook in de pauzes zijn er optredens van dansgroepen en wordt je fanatiek beziggehouden met T-shirt schieten, en soort Harlem-Globetrotterachtige optredens.

Na de reguliere competitie beginnen de play-offs die uiteindelijk uitmonden in de NBA-finals.
Een basketballwedstrijd bezoeken is meestal mogelijk via Do-USA. Proef de sfeer in Madison Square Garden bij de New York Knicks, of in één van andere gigantische sporthallen.

Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Privacystatement Ok