do-usa header

Jan Nijenhuis

Bijna Mr Usa, gezien het aantal staten die Jan bezocht heeft. Nu nog maar 3 te gaan en de lijst is compleet. Op een Harley Davidson heeft Jan de meeste staten bezocht, maar ook per auto en camper. Het Amerikaanse landschap is uniek, uitgestrekt en fotogeniek.

Jolanda Harbers

Een van de favoriete bestemmingen van Jolanda is Amerika. De veelzijdigheid van het land is ongekend. Hoe verschillend en uniek zijn Florida, Western Usa, New York of de `Southern` staten met de plaatsen Nashville,Memphis en New Orleans. Vraag het Jolanda, ze heeft ze allemaal gezien.

Emile de Reijke

Emile is gek op reizen. Inmiddels vader van 2 kleine kids, dus weet als geen ander hoe het is om met kinderen te reizen. De high-lights van West Amerika heeft hij gezien. Zijn tip: fietsen over de Golden Gate Bridge.

Haydee Steenstra Toussaint‏

Haydee heeft gewoond en gewerkt in Los Angeles. Het land, de mensen en hun gewoontes zijn haar bekend. Voor Haydee is Amerika het beloofde land.

telefoon 0346 261207

Motorrondreis Route 66

<<Terug

motorrondreis

Dag 1: Amsterdam-Chicago
Na aankomst op eigen gelegenheid naar t hotel. Wellicht is er nog voldoende tijd om "the Windy City" te ontdekken.
Bekijk de skyline vanuit de Sears Tower of het Hancock Building. Wandel over "the Magnificent Mile".

Dag 2: Chicago-Springfield (illinois) 325 km
Vanmorgen eerst de motor ophalen en wat administratieve zaken afhandelen, en dan "heading West"! Het begin van een lange maar zeer interessante reis langs, naast en deels over de originele route 66. Veel sporen uit de roemruchte jaren zijn goed zichtbaar, en geven je onderweg de komende tijd wel eens heimwee naar de eerste helft van de 20e eeuw.

Dag 3: Springfield-St Louis 160 km
Door het glooiende land rijdt u van Illinois naar de staat Missouri, waar u zult verblijven. De stad ligt aan de oevers van de beroemde rivier de Mississippi. Een bezoek aan de historic Downtown met gezellige terrasjes en restaurants moet u zeker niet overslaan. Ook de Gateway Arch, 192 meter hoog, moet u zeker met een bezoek vereren.

Dag 4: St. Louis-Springfield (Missouri) 350 km
De omgeving wordt hier steeds mooier naarmate u westelijker komt in de staat Missouri. Het moet vroeger toch een hele opgave zijn geweest om de bijna 4000 km lange route 66 af te leggen. Tegenwoordig is dat veel eenvoudiger. U overnacht in Springfield (Missouri)

Dag 5: Springfield-Oklahoma City 460 km
Vandaag passeert u weer de grens van een nieuw staat, Oklahoma. U rijdt onder andere door de zgn. Cherokee-strip, eens het jachtgebied van Indianen. Oklahoma is een aantrekkelijke stad met een leuk centrum.

Route 66 1Dag 6: Oklahoma-Amarillo 420 km
Vandaag rijdt u door de uitgestrekte vlaktes naar het Noorden van de Staat Texas. "Is this the road to Amarillo?', jazeker, want in deze stad zult u overnachten. Amarillo is één van de grootste vleesverwerkende steden in de USA, goed te zien aan de grote kuddes runderen onderweg.

Dag 7: Amarillo-Santa Fe 450 km
Natuurlijk brengt u als echte route 66 fan een bezoek aan de beroemde Cadilllac Ranch, waar een aantal cadillacs in het zand zijn begraven. Via oorponkelijke jachtgebeiden van Comache Indianen rijdt u richting Santa Fe. Dit is wellicht één van de meest sfeervolle plaatsen in de gehele USA, gelegen in de staat New Mexico. Santa Fe heeft een Spaans-koloniale uitstraling, en is gesticht in de 17e eeuw. U zult het hier zeker naar uw zin hebben.

Dag 8: Santa Fe-Albuquerque 100 km
Door een prachtige omgeving rijdt u naar de hoofdstad van de staat New Mexico, Albuquerque. De Hoofdstraat is origineel route 66 en dat is te zien. Overal hangen borden en maken u duidelijk dat u op een bijzonder stuk weg rijdt. Downtown is het erg gezellig en biedt voldoende vertier voor een gezellige avond.

DRoute 66 2ag 9: Albuguergue- Holbrook 375 km
Via een aantal originele stukken route 66 gaat u verder westwaarts en kunt u een bezoek brengen aan het Petrified Forest, een versteend oerbos. erg interessant, en uniek voor deze omgeving. U overnacht in Holbrook, wat in Navajo County ligt. De naam Navajo verwijst naar één van de belangrijkste Indianenstammen in de USA.

Dag 10: Holbrook-Flagstaff 145 km
U rijdt richting de zeer sfeervolle plaats Flagstaff, nog steeds een belangrijk spoorwegknooppunt. Nog belangrijker is de ligging van de plaats niet al te ver van de Grand Canyon. Flagstaff zelf heeft ook veel te bieden, er zijn voldoende winkels, restaurantjes en bars.

Dag 11: Grand Canyon
De hele dag om een bezoek te brengen aan dit wereldwonder. Tip: Maak een helicoptervlucht door de Canyon. Maar ook een wandeling langs de "rim" is geweldig. Met de motor kunt u door het park langs verschillende uitzichtpunten rijden.

Dag 12: Flagstaff-Las Vegas 450 km
Via Williams rijdt u binnendoor naar Kingman over één van de langste stukken volledig originele route 66. Zo was het vroeger, en zo is het nu nog steeds. Stop zeker in de plaats Seligman, waar leuke souvenirs te koop zijn. Na Kingman volgt een flink stuk door de ruige woestijn, op naar Las Vegas.

lasvegasDag 13: Las Vegas
Een hele dag om over de strip te wandelen en de gigantische thema hotels te bezoeken, die vaak meer dan 5000 kamers hebben. Bellaggio, Venetian, New York New York, Mirtage en the Wynn: Het kan niet op. Shoppen in het ondergrondse winkelcentrum bij Caesars Palace? Alles kan en mag in deze stad. En....What happens in Vegas.......

Dag 14 Las Vegas-Los Angeles 460 km
Vandaag een lange rit door de Mojave Desert naar de Pacific. Route 66 eindigt officieel op het strand in Santa Monica, dus verlengen in deze gezellige plaats kan natuurlijk altijd. U neemt afscheid van uw motor en overnacht nog 1 nacht in LA, voor dat u weer naar Amsterdam vliegt.

 

Dag 15 Los Angeles-Amsterdam
U vliegt terug naar Nederland en komt de volgende dag aan (dag 16)

Dit is slechts een voorbeeld hoe een motorrondreis er uit kan zien. U kunt desgewenst overal langer of korter verblijven, of eventueel kiezen voor een langer verblijf in Chicago of aan het eind in Santa Monica/Los Angeles. Do-USA.nl kan u hiermee vanzelfsprekend behulpzaam zijn.

Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Privacystatement Ok